Mersin Avukat

 

Mersin avukat tüm Türkiye’de olduğu gibi hukuk ve ceza davalarında hak kayıpların önüne geçebilmek için hukuki destek alınması gereken kişidir. Mersin avukat hukuk davalarında olduğu gibi ceza davalarında da maddi gerçeğe ulaşılması, adil yargılanma hakkının korunması, adaletin tecelli etmesi için alanında uzmanlaş kişidir.

Ceza davaları gibi hukuk davalarında da amaç maddi gerçeğe ulaşmaktır. Ancak hukuk davaları ile ceza davaları arasındaki en temel fark mahkemeye sunulacak delil ve belgelerin kim tarafından sunulacağıdır. Ceza davalarında resen araştırma ilkesi yani mahkemenin delil ve belgeleri bizzat araştırması kısaca delil ve belgelerin dava tarafları tarafından sunma zorunluluğu yok iken hukuk davalarında ise delil ve belgelerin bizzat taraflar tarafından mahkemeye sunulması gerekmektedir. Bu sebepten dolayı mahkemeye sunulacak belgelerin dikkatli bir şekilde seçilmesi gerekmektedir. Çünkü tarafın hukuki bilgisine göre lehe olan delil ya da belge asılın düşüncesinin aksine aleyhe delil olarak kabul edilebilmektedir. Bu tür durumların önüne geçilebilmesi için gerek ceza gerek ise de hukuk davalarında uyuşmazlığın avukatla takip edilmesi elzem bir konudur.

Ceza Davalarında Savunmanın Önemi Nedir?

Ceza davalarında savunmanın önemi yaptırımların kişinin hürriyetini kısıtlayıcı olmasından dolayı kendini belirgin kılmaktadır.

Ceza davasında avukatlar görevleri nedeniyle savunma tarafında yer almaktadır. Gerek iddianame hazırlanmadan önceki kısım olan soruşturma, gerek iddianame kabul edildikten sonraki kısım olan kovuşturma evresinde avukat ile dosyanın takip edilmesi şüpheli ya da sanığın daha lehine olan bir durumdur. Çünkü yapılan usul işlemlerinden sonra geri dönüşü olmayan zararlar ortaya çıkabilmektedir.

Ceza davalarında suç tanımının doğru bir şekilde yapılması hukuki bilgi ve tecrübe isteyen bir durumdur. Bu hukuki bilgi ve tecrübe ise sadece hukuk mezunları tarafından sahip olunan bir olgudur. Kulaktan dolma bilgiler sonucu yapılan ya da yapılmayan bazı işlemler sonrasında şüpheli ya da sanık hürriyeti engelleyici yaptırımlar ile karşılaşabilmektedir.

Mersin avukat olarak büromuz ceza davalarında savunma hakkının kutsallığının bilincinde, profesyonel bir hukuki destek sunmaktadır.

İdarenin Taraf Olduğu İşlemlerde Avukat ile Takibin Önemi Nedir?

İdare davalarında avukatın önemi idarenin egemenlik gücünden kaynaklanan üstün olma yetkisini kullanırken yapılacak olan doğru bir savunma ile idarenin hukuk içerisinde tutulması noktasında ortaya çıkmaktadır.

İdarenin yapmış olduğu işlemlerin en temel özelliği icra edilebilme kabiliyetine sahip olmasıdır. Keza bu özelliğin doğal bir sonucu olarak yapılan işlemler doğdukları anda hukuka uygun olarak kabul edilmektedirler. Durum böyle olunca işleme taraf olan kimselerin haklarının korunması sadece hukuk eğitimi almış kişilerin işleri takip etmesiyle gerçekleştirilebilmektedirler.

İdari uyuşmazlıkların konu olabildiği tam yargı ve iptal davalarında büromuz müvekkillerine tecrübeli ve profesyonel hukuki destek sunmaktadır.

Hukuk Davalarında Avukat ile Takibin Önemi Nedir?

Hukuk davalarında avukat ile takibin önemi özellikle taraflarca getirilme ilkesinden dolayı önem kazanmaktadır.

Taraflarca getirilme ilkesi, tarafların mahkemenin hükme esas alınmasını istediği delil ve belgeleri bizzat kendileri tarafından getirilmesine verilen isimdir. Taraflar uyuşmazlığın çözümü için sunmaları gereken belgeleri avukat ile istişare etmeden sunduğunda sunulan bu belgeler tarafın aleyhine sonuç doğurabilmektedir. Örnek vermek gerekirse tacirlerin tuttuğu ticari defterler usulüne uygun tutulmamışsa ya da defterlerde eksik olması halinde defteri tutan tarafın aleyhine delil olarak kabul edilebilmektedirler.

Ceza ve Hukuk Davalarında Avukatlık Ücreti Ne Kadardır?

Ceza ve hukuk davalarında avukatlık ücreti Türkiye Barolar Birliği’nin her sene düzenlediği Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi ve avukatın bulunduğu ilin barosu tarafından düzenlenen Tavsiye Niteliğinde Karar’a göre belirlenmektedir.

Mersin avukat bürosu olarak müvekkillerimize hukuki bilgi ve tecrübelerimizi profesyonel bir şekilde sunmaktayız.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mersin Boşanma Avukatı

Mersin İşçi Avukatı