Mersin Boşanma Avukatı

 

Mersin boşanma avukatı olarak boşanma davalarında olduğu gibi Aile Hukuku’ndan kaynaklanan her türlü uyuşmazlıklar için hukuki destek sunmaktayız. Mersin boşanma avukatı hukuk eğitimini tamamlamış ve Türk vatandaşı olan kimseler tarafından yapılabilen bir meslektir.

Aile Hukuku Medeni Kanun’da düzenlenen bir hukuk dalıdır. Aile Hukuku kendine has özelliklere sahip bir hukuk dalıdır. Aile Hukuku’nda Borçlar Hukuku’nun aksine sözleşmenin kurulabilmesi için sıkı şekil şartları aranmıştır.

Aile Hukuku’ndan kaynaklanan uyuşmazlıklar incelendiğinde maddi ve manevi tazminat davaları, boşanma davaları, nafaka davaları gibi davaların ön plana çıktığı gözlemlenmektedir.

Aile Türk toplum yapısının özüdür. Bu durum Anayasamızda da hüküm altına alınmıştır. Bu sebepten dolayı asıl amaç aile birliğinin korunmasıdır. Bu sebeple olacak ki ayrılık isteyen eşleri hakim boşayamazken, boşanmak isteyen eşlerin ayrı kalmalarına hakim karar verebilmektedir. Ancak ayrılık kararı barışma ihtimali olan eşler için gündeme getirilebilmektedir.

Boşanmak her ne kadar büyük umutların bittiği anlamına geliyor olsa bile aynı zamanda yeni başlangıçlar anlamına da gelmektedir. Geçiş hayatınızda taşımak istemediğiniz yüklerin yeni hayatınızda yer etmemesi için bilgi ve tecrübeyi harmanlamış bir avukat ile çalışmanız daha yararınıza olacaktır.

Boşanma davaları anlaşmalı boşanma davası değil ise gündeme gelecek olan çekişmeli boşanma davalarıdır. Çekişmeli boşanma davalarında sürecin uzamasını engellemek için hangi sebep ile boşanma davası açılacağı önem kazanmaktadır.

Boşanma Davalarında Gösterilecek Sebepler Nelerdir?

Boşanma sebepleri boşanma davasının seyrine yön verecek olan sebeplerdir. Boşanma davasına konu olabilecek nedenler Türk Medeni Kanunu’nda tahdidi olarak sayılmıştır. Yani sınırlı sayıdadır. Türk Medeni Kanunu’nda düzenlene boşanma sebepleri şu şekildedir:

·         Zina nedeniyle boşanma

·         Haysiyetsiz hayat sürme nedeniyle boşanma

·         Hayata kast nedeniyle boşanma

·         Terk nedeniyle boşanma

·         Onur kırıcı davranış nedeniyle boşanma

·         Suç işleme nedeniyle boşanma,

·         Akıl hastalığı nedeniyle boşanma

·         Evlilik birliğinin temelden sarsılması nedeniyle boşanma

·         Ayrılık nedeniyle boşanma

·         Anlaşmalı boşanma

·         Pek kötü muamele nedeniyle boşanma.

Yukarıda sayılan nedenlerden bir tanesi olan anlaşmalı boşanma çekişmesiz yargı işi iken diğer sayılan tüm nedenler ise çekişmeli yargı işidir. Mersin boşanma avukatı olarak müvekkillerimizin çıkarlarının korunması için en uygun sebep seçilerek boşanma davası açılmaktadır.

Anlaşmalı Boşanma İçin Evlilik Ne Kadar Sürmelidir?

Anlaşmalı boşanmada süre evlilik birliğinin kurulmasından itibaren 1 senedir. Yani kışça evlilik birliği 1 seneden az süren çiftler anlaşmalı boşanma yolunu tercih edememektedirler.

Anlaşmalı boşanma davalarında hâkim sözleşmede inceleme yapmakta ve uygun görmediği hükümlerin tekrar görüşülmesini talep edebilmektedir. Bu sebepten dolayı taraf iradelerinin sözleşmeye doğru bir şekilde yansıması için avukat ile takip önem kazanmaktadır.

Evlilik Birliğinde Mal Rejimi Ne Demektir?

Evlilik birliğinde mal rejimi eşlerin evlik sırasında mal yönetiminin nasıl olacağı, birliğin sonlanması halinde ise mal tasfiyesinin nasıl yapılacağı noktasında gündeme gelmektedir. Kanun koyucu aileye verdiği öneme istinaden evlilik birliğinde sadece kanun tarafından belirlenen mal rejimlerinin seçilmesine izin vermektedir. Eşler evlilik birliği kurulmadan önce, sırasında ya da sonrasında evlilik sözleşmesi ile mal rejimi belirleyebilmektedirler. Ancak böyle bir sözleşme yapılaması halinde ise eşler yasal mal rejimi olan “edinilmiş mallara katılma” mal rejimine tabi olurlar.

Boşanma Davalarında Mahkeme Masrafları Nelerdir?

Boşanma davalarında mahkeme masrafları peşin harç, başvuru harcı ve gider avansıdır. Ancak bu masraflar sadece davanın açılması için gerekli olan masraflar olup daha sonra mahkeme tarafından yapılacak masraflar (bilirkişi, pedagog incelemesi vb.) da asıl tarafından karşılanmalıdır.

Mersin boşanma avukatı olarak müvekkillerimizin geçmişini geleceğine taşımaması ve hak kayıplarının önlenmesi için profesyonel destek sunmaktayız.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mersin Avukat

Mersin İşçi Avukatı